Straks lån – Lån penge døgnet rundt

Du har måske hørt om det såkaldte Straks lån hos venner og bekendte, men er ikke helt klar over, hvad det nærmere betegnet dækker over. Lånemarkedet er i dag lidt af en jungle at navigere sig igennem, men fortvivl ikke; der er hjælp at hente i den følgende artikel. Læs videre her.

Hvad er et Straks lån så for en størrelse? Et Straks lån er et nærmest øjeblikkeligt lån, der ofte godkendes allerede indenfor ganske få minutter, efter din ansøgning er afsendt. Efter du så er blevet godkendt, skal du blot acceptere lånet og vupti: Pengene er nu dine.

For at gøre forvirringen total går denne lånetype under flere navne alt efter låneudbyderen. Et Straks lån kendes for eksempel af mange som et Straks lån eller et SMS lån. Man lad dig ikke narre, begreberne dækker over det samme, så begrebet Straks lån vil derfor blive anvendt i denne artikel.

Et Straks lån dækker over et lavt lånebeløb og skal typisk afdrages indenfor 30 dage (selvom dette dog kan variere). Lånetypen er nem og bekvem, og pengene ryger hurtigt direkte ind på enten din bankkonto eller NemKonto.

Er det altid lige hurtigt? Det kan ofte variere, hvor hurtigt du modtager dine penge. Dette afhænger fuldstændigt af, hvilken låneudbyder du beslutter dig for at låne penge fra. De fleste låneudbydere udbetaler dog dine penge indenfor få minutter op til 24 timer; og det er uanset om det drejer sig om hverdage eller i weekenden.

Det bør dog nævnes, at dine penge vil ankomme til din konto hurtigere, hvis du ansøger indenfor arbejdstiderne (9 – 17) – faktisk allerede indenfor 5 minutter. Hvis du til gengæld ansøger om aftenen eller i weekenden, så skal du nok regne med at vente op til en time. Uansat hvad, så er processen fra start til slut ufattelig hurtig.

Der er en yderligere fordel ved et Straks lån, og det er, at du ikke behøver stille nogen sikkerhed for at blive godkendt. Dette gør hele affæren til en så nem proces som overhovedet muligt; og dette er faktisk en af hovedårsagerne til, at Straks lån er så populære blandt danskerne.

Hvilket lån skal jeg så vælge? For at forøge chancerne for at blive godkendt til et Straks lån, er det en god idé, at du ansøger om flere lån på samme tid. Du kunne jo ende med at blive godkendt til mere en ét lån. Hvis dette skulle ske, så kan du i ro og mag selv vælge, hvilket Straks lån der har de bedste lånebetingelser.

Der findes altid mange grunde, til at folk ønsker at låne penge, men det er til trods for, dette ikke altid den nemmeste sag i verden at blive godkendt. Hvis man for eksempel er blevet optaget i RKI, kan det ved første øjekast vise sig at være en næsten umulig opgave. Man bør dog ikke miste håbet. Det er faktisk med lidt research muligt at finde en låneudbyder, der er villig til at give et Straks lån til personer optaget i RKI. Det vigtigste er, at man ikke giver op. Lånudenkautionist.dk har gjort det nemt for dig og har samlet de låneudbydere, hvor det er mere sandsynlige, at de kan hjælpe dig med et lån.

Lån med straks udbetaling

Et Straks lån er altså hurtigt; rigtig hurtigt. Et gammeldags lån med lang løbetid kan sammenlignes med en maratonløber, hvorimod et strakslån er til sprinterne. Straks lånets små beløb og korte løbetid er alfa omega, hvis man ønsker at forstå denne låntype fuldt ud. Man behøver derfor typisk ikke at gå fra hus og hjem for at afbetale sit Straks lån.

Der er forskellige grunde til, at en person vælger at tage et Straks lån:

  • Man har brug for pengene her og nu: Alle kan stå overfor at skulle bruge penge her og nu. Måske har man en gigantisk elregning, som man ikke kan komme op med pengene til fra det ene øjeblik til det andet.
  • Man trænger til lidt ekstra forbrug: Måske er der brug for lidt ekstra kontanter til drømmeferien, eller måske er du studerende, der trænger til penge til en tur i IKEA, en ny laptop eller mobiltelefon.
  • Man ønsker ikke at hænge på lånet i årevis: Det kan ofte være en god idé at tage et lån med en overskuelig løbetid. Ingen ønsker at hænge på et lån de næste tredive år.
  • Man ønsker at konsolidere en række mindre lån: Der er absolut ingen grund til at betale rente på adskillige mindre lån. Det bliver nemlig dyrere, end du tror. I stedet vælger mange at tage et mindre Straks lån for at afbetale de forskellige lån. Mange bække små gør jo en stor å; bedre at få lånene ud af vejen.
  • Man er blevet afvist af andre låneudbydere: Et Straks lån er simpelthen nemmere at blive godkendt til grundet det mindre beløb. Både låneudbyder og låntager er bedre stillet med denne type lån. Låneudbyder er mere sikker på at få sine penge tilbage, og låntager har nemmere ved at tilbagebetale lånet.
  • Man er havnet i RKI: Selv folk, der er havnet i RKI, har nemmere ved at blive godkendt til et Straks lån. Risikoen er ganske enkelt mindre for begge parter.

De forskellige låneudbydere på nettet reklamerer netop med hurtigheden ved et Straks lån. Dette sker typisk under parolen – ansøg, bliv godkendt, og underskriv. Det hele går faktisk så hurtigt.

En anden fordel ved et Straks lån er, at man undgår akavede situationer. Hele processen foregår online, og man er således temmelig anonym. Man slipper for det fysiske møde med en gnaven (og i sidste ende afvisende) bankmedarbejder; og hvem har egentlig brug for dette.

Du bør på nuværende tidspunkt have en smule mere viden om Straks lån. Der er dog mere, som du bør vide. For det første skal du være myndig (det vil sige minimum 18 år) for at kunne optage et Straks lån. Låntager er jo ikke interesseret i at tage slik fra børnene – så at sige. Det er vigtigt, at du tager en beslutning om at tage et lån alvorligt; og det gøres nu engang bedst af en voksen person. Nogle låneudbydere vælger endda at hæve grænsen til 25 år, så der kun er tale om mennesker, der virkelig er i stand til at tage en moden beslutning om at låne penge.

Lån penge døgnet rundt

Du har ikke læst forkert. Med et Straks lån kan du rent faktisk låne penge døgnet rundt; 24/7 og 365 dage om året. Med et Straks lån kan du endda låne penge på helligdage (dog med lidt længere godkendelsestid).

Du får simpelthen udbetalt pengene nærmest med det samme; du kan det ene øjeblik stå og mangle penge til en pakke pasta og bum, 15 minutter senere står du i supermarkedet og vælger pasta. Måske bryder oliefyret sammen en kold decemberaften, og huset er hundekoldt. Der er på ingen måde penge til en tekniker, men med et Straks lån behøver du ikke fryse alt for længe. Det er blot en af fordelene ved et Straks lån!

Der er endda plads til visse menneskelige fejl hos mange låneudbydere, der ofte tilbyder en chat funktion, hvis der nu skulle gå noget galt under ansøgningsprocessen. Du kan for eksempel have indtastet det forkerte kontonummer, eller dit lån er blevet afvist af en eller anden teknisk grund. Tit og ofte drejer det sig nemlig om problemer, der er nemme at rette med lidt hjælp.

Så en god tommelfingerregel er, at du nøje kontrollerer dine indtastede oplysninger, inden du skyder ansøgningen afsted. Husk derfor at angive det rigtige kontonummer, når du sender dine oplysninger til låneudbyderen; ellers vil du selvfølgelig ikke modtage dine penge, og du er måske nødt til at skulle vente på, at låneudbyderen åbner igen. Dog er der nogle låneudbydere, som har en chat funktion, der også er åben i weekenden.

Lån penge og få dem med det samme

Uanset om du mangler penge til et mindre indskud, møbler til studieboligen, penge til regninger eller blot ønsker dig lidt kontanter til lidt forbrug, så er Straks lån altså en god løsning. Ud over de allerede nævnte krav, er der nogle yderligere betingelser, du som låntager skal opfylde:

  • Du skal først og fremmest være dansk statsborger med fast bopæl i Danmark.
  • Du skal have enten NemID og en NemKonto eller i visse tilfælde blot en bankkonto.
  • Du skal have en fast indkomst, og hos visse låneudbydere gælder dette også kontanthjælp.
  • Det er selvfølgelig bedst ikke at være optaget i RKI. Det er dog ikke umuligt at optage et lån, selv hvis du er i RKI; og selv uden kautionist.

Lånebetingelserne vil variere fra udbyder til udbyder, men opfylder du mindst tre af disse krav, så er du rigtigt godt stillet med hensyn til at optage et Straks lån.

Mange online låneudbydere tilbyder Straks lån helt gratis til førstegangs lånere. Dette betyder, at du vil kunne optage dit lån på for eksempel 1000 kroner ganske gratis. Dette ændrer sig dog, hvis du er andengangs låner. Her vil man oftest være nødt til at betale lidt ekstra for at få lov til at låne penge. Helt præcist hvad du vil komme til at betale af ekstra penge, afhænger af, hvor meget du ønsker at låne. Det samlede beløb udregnes så efter, hvor stort et beløb du ønsker at låne, lånets løbetid, renten og de årlige omkostninger i procent (ÅOP).

Du opdager nok hurtigt, at et Straks lån er noget dyrere end et typisk banklån, og det er der såmænd god grund til. Et banklån er for eksempel en længere affære, hvilket skyldes, at banken vil endevende hele din økonomi; og det er noget, der tager tid. Banken ønsker typisk langt større sikkerhed, før de vælger at give slip på deres penge. Det gør det at optage et lån langt mere vanskeligt at blive godkendt til end et Straks lån.

I modsætning til banken er et Straks lån betydeligt nemmere at blive godkendt til (og dermed hurtigere). Her vil låneudbyderen typisk ikke gennemsøge dine personlige økonomiske forhold, men i stedet være betydeligt mere lempelige i deres godkendelsesproces. De nemmere lånebetingelser hos Straks låns udbyderne gør, at der er noget højere renter og gebyrer. Til gengæld er chancerne for godkendelse langt større.

Renten er altafgørende ved ethvert lån. Renten betyder kort sagt den pris, som det vil koste dig som låntager at låne penge hos den enkelte udbyder. Det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, inden du kaster dig ud i et Straks lån. Du skal jo nødigt brække halsen på renterne og ende med at betale alt for meget i ekstra renter.

Lån uden kautionist har heldigvis gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige rentesatser hos de forskellige låneudbydere. Når dette så er sagt, så hold det i baghovedet, at dit nye låns slutrente i sidste ende vil udregnes på baggrund af kreditvurdering og den ønskede lånesum. Du har først det endelige beløb, når du har kontrakten i hånden.

Lån penge i weekenden

Straks lån er et lån, der tager hensyn til din tid og låner penge i en hurtig vending. Du kan med ganske få klik udfylde det online ansøgningsskema og dernæst have pengene i hånden kort tid efter.

Du er måske typen, der har en ekstremt travl hverdag. Op klokken 6 for at lave morgenmad til ungerne; dernæst skal de afleveres i dagsinstitution; så er det på arbejde; dødtræt cykeltur hjem; de obligatoriske indkøb inden aftensmaden skal laves; aftenmaden overstået; ungerne i seng og til sidst lidt tid til dig selv. Du har nok forstået pointen. Der er hverken megen tid eller energi til at tage et kig på privatøkonomien, og du har bedre ting at tage dig til end at snakke med bankrådgiveren. Den gode nyhed er selvfølgelig, at det behøver du ikke med et Straks lån.

Et Straks lån kan – som nævnt ovenfor – gøres hvor som helst og når som helst. Det eneste, der kræves, er en computer eller mobiltelefon med internetforbindelse, og du er i gang.

Selv i en hverdag spækket med ting, der skal gøres, bør ikke være en forhindring. Mange Straks lån er jo netop åbne, når du netop har brug for det; selv i weekenden, hvor du stille og roligt kan sætte dig ned og bruge de næste par minutter på at ansøge om et Straks lån. Det er nemt, bekvemt og slet ikke så slemt! Husk dog på, at du skal være forsigtig, når du optager et lån. Vær sikker på, at du rent faktisk magter at betale lånet tilbage.