Lån trods RKI & kontanthjælp

Vi låner mere end aldrig før og især lån på nettet er blevet utroligt populært på grund af den hurtige svartid på ansøgningerne og en tendens til at tiltrække kunder, der måske ikke har muligheden for at låne andre steder.

Her på siden vil vi gerne være med til at gøre det lidt mere overskueligt og letforståeligt, hvis du gerne vil låne på nettet. Derfor har vi forsøgt at samle en lang række forskellige tekster om emnet, så du kan finde svar på dine spørgsmål. Du kan blandt andet læse:

  • Sammenligninger af forskellige former for lån
  • Guides til hvordan du får det bedste ud af dine penge
  • Informationer om de forskellige lånetyper samt fordele og ulemper
  • Generelle skriv og artikler om lån og relaterede emner.

Fordi det netop kan være svært for en, der ikke er uddannet indenfor økonomi at finde hoved og hale i de mange informationer er der også risiko for at komme i klemme – og det er derfor, vi har startet siden her. Vi vil gerne være med til at samle svar på alle de spørgsmål, der måtte være og sørge for, at du altid kan danne dig et overblik over både termer, nice to knows og faldgruber indenfor låneverdenen.

Ved at læse de forskellige informationer vi samler herinde, er det vores håb, at du træffer en bedre og mere velinformeret beslutning, hvis du vælger at låne penge til forbrug eller større projekter.

Vi fortæller dig alt det, du skal vide, inden du underskiver en låneaftale, og hvad du skal huske at være opmærksom på, når du vil være sikker på at ende med de bedst mulige vilkår for tilbagebetalingen.

Alt i alt vil vi gerne give dig en komplet guide til lån på nettet – både de tørre fakta og det sjove, du kan få ud af pengene.

Der er rigtig mange muligheder for at låne penge – og ikke ret mange grænser for hvor meget, til hvad og hvem der kan lånes. Det er ikke længere bankerne, der har monopol på at tilbyde lån, faktisk er de efterhånden bare en dråbe i et hav af låneudbydere med forskellige baggrunde og lånekriterier.

Der er dog en række fællesbetegnelser, der går igen sammen med de krav, du skal kunne opfylde for at komme i betragtning til et lån både i banken og online. Det betyder, at hvis ikke du kan opfylde de kriterier, skal du enten have fat i en, der kan kautionere for lånet eller noget, du kan stille som sikkerhed, for at pengene bliver betalt tilbage. En kautionist er en, der skriver under på låneaftalen sammen med dig og dermed binder sig til at dække dine afdrag, hvis ikke selv du er i stand til at gøre det. På den måde er firmaet sikret at få deres penge, selv om du er ude af stand til at betale dem. Det er en god løsning, men det kan også være rigtig farligt for kautionisten, hvis du står i en økonomisk ustabil situation.

Sådan var det i hvert fald tidligere, men i dag er konkurrencen blandt låneudbyderne blevet så hård, at der hele tiden skal ske nye tiltag for at vinde kunderne og låne uden kautionist, til trods for at du er registret i RKI eller modtager kontanthjælp.

Du skal dog som udgangspunkt stadig kunne leve op til en række andre kriterier for at kunne komme i betragtning til et lån:

  • Alder: De fleste steder skal du være fyldt 18 år, men der findes også udbydere, der kræver at du er både 21, 23 eller 25 år, før du kan ansøge om et lån.
  • NemID: For at kunne ansøge om et lån skal du have et NemID. Det er sådan, du underskriver og verificerer din identitet.

Og ud over det findes der desuden også både krav om fast ansættelse, der skal understøttes af lønsedler, tilladelse til at indhente informationer fra SKAT og en række andre økonomiske baggrundsspørgsmål, der skal kunne understøttes. Derfor kan det være næsten umuligt at optage et lån, hvis du ønsker at låne penge, mens du er på kontanthjælp eller har været uheldig at blive registreret i RKI.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt. Der findes både firmaer, der tilbyder lån på trods af RKI og uden kautionist, selv om du er på kontanthjælp. Vil du gerne låne til at købe en ny sofa eller dække en uforudset regning, så er der bare med at komme i gang med at undersøge mulighederne og komme frem til den udbyder, der kan give dig de bedste betingelser ud fra dine behov.

Kort sagt så kan du – selv om der er en lidt mindre pulje at vælge fra – stadig finde et firma, der vil tilbyde dig at låne penge, selv om du er i RKI eller på kontanthjælp – også uden en kautionist.

Lån trods RKI uden samtykke til SKAT

Der er ingen tvivl om, at grunden, til at online lån som kviklån, SMS-lån, Minilån og så videre er så populære, er, at de i mange tilfælde kan optages uden der foretages en kreditvurdering, hvilket for rigtig mange kan være en stor fordel!

Du kan med andre ord låne penge uden, at nogen sidder i den anden ende og gennemgår din økonomiske situation ned i detaljerne.

Du slipper med andre ord for at:

  • Skulle vedlægge de seneste tre måneders lønsedler
  • Stille sikkerhed for lånet
  • Udfylde lange ansøgninger, møde op personligt og vente i flere dage eller uger på svar.

Det går hurtigt, og det er let.

For det første skal du ikke ned i banken og redegøre eller stå til ansvar for, hvad pengene skal bruges til, og du skal heler ikke vente på svar.

Du udfylder en ansøgning på nettet og sender den ind, ganske få minutter efter har du et svar. Der skal ikke udfyldes andet end dit navn og en adresse samt det beløb, du ønsker at låne, og så er du allerede godt på vej til at have pengene på din konto.

Det betyder, at du ikke behøver at medsende de lønsedler, der ellers kræves, og det betyder desuden, at du heller ikke at give samtykke til at lade kreditor indhente oplysninger fra SKAT. Du kan altså låne penge, selv om du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitorregisteret, for der vil ikke blive gravet økonomiske oplysninger frem overhovedet.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det kan lade sige gøre. Du skal dog være opmærksom på, at fordi kreditorerne løber en større risiko ved at låne penge til en, der måske allerede har glippet afdragene på en anden gæld eller sidder i en økonomisk usikker situation, så vil det ofte være dyrere at låne på de vilkår. Det vil derfor i mange tilfælde være værd at overveje en ekstra gang, om du har brug for pengene, eller om der findes en anden mulighed for at betale det, du ellers skulle bruge dem til.

Det betyder, at du kan vælge enten at samle alle de små lån, du har eller at låne til noget nyt, selv om du måske ikke er kandidat til et lån i banken. Både fordi der som sådan ikke stilles krav til, at du skal kunne bevise en indkomst via job, men også fordi du ikke behøver at give adgang til dine økonomiske informationer hos SKAT eller i banken.

Når du ansøger om at låne penge i banken, vil det normalt være en væsentlig længere proces, hvor du skal mødes personligt med din rådgiver og redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og hvordan du vil betale dem tilbage. Herefter skal du i mange tilfælde vente i flere dage, før du får svar på din ansøgning. I den tid vil banken gennemgå din økonomi fra ende til anden, så de kan finde ud af, både om du skal have lånet, og på hvilke vilkår du kan få det.

Lån penge trods RKI og uden kautionist

Hvis du gerne vil låne penge i banken, men ikke er en oplagt kandidat, fordi du har været uheldig at ende i RKI, så vil det som udgangspunkt kræves, at du enten stiller en form for sikkerhed i enten dit hus, din bil eller din lejlighed eller andre værdifulde ejendomme. Er det ikke muligt vil de bede om en medunderskriver, en kautionist.

Det kan ikke lade sig gøre for alle at finde enten noget at stille som sikkerhed eller nogen til at kautionere, og derfor findes der også udbydere, der vil låne dig penge trods RKI og uden kautionist.

Det vil ofte være de små, hurtige lån på 500 -10.000 kroner, der er tale om, fordi det er dem, vi danskere er allermest glade for og optager flest af. Faktisk er det sådan, at omkring 1/3 af alle danskere under 25 har optaget en eller anden form for lån – og dem over 25 ligger ikke langt bagefter. Det er med andre ord blevet tættere på reglen end undtagelsen, at vi, om ikke andet, undersøger mulighederne og læser om de forskellige former for lån, der er tilgængelige, og har vi først taget et, så er chancerne, for at vi optager flere, endnu større.

Fordi så mange låner penge, og fordi det netop kan gøres så hurtigt og uden baggrundstjek af din økonomi, er der også endnu flere, der tager munden for fuld og ender i RKI – men det betyder ikke, at du slet ikke kan låne penge uden en kautionist.

Lån penge trods kontanthjælp

Er du på kontanthjælp, er det også en af de faktorer, der kan være med til at sætte grænser for, hvor du kan låne penge, og hvor meget du kan låne.

I Danmark kan vi få kontanthjælp, hvis der er brug for det, men når vi ansøger, betyder det også, at vi ikke må have en formue på mere end 10.000 kroner for at være berettiget til økonomisk støtte.

Det betyder også, at du ikke kan låne mere end 10.000 kroner på én gang uden at miste retten til din kontanthjælp. Det er vigtigt at huske, ellers bliver dit lån endnu dyrere, fordi du pludselig ikke får din kontanthjælp udbetalt.

Vælger du at ansøge om et større beløb, mens du er på kontanthjælp, kan det i visse tilfælde betyde, at du bliver trukket i støtte. Vær derfor altid ekstra opmærksom, og undersøg det grundigt, inden du optager lån, mens du er på kontanthjælp.

Grunden, til at du i dag kan låne penge, selv om du er på dagpenge eller kontanthjælp, er, at vi ikke længere adskiller understøttelse og fast indkomst fra hinanden. Så længe der kommer et fast beløb ind på din konto hver måned, så har du en fast indkomst og kan ansøge om at låne penge.

Det er dog ikke alle udbydere, der vil låne til folk på kontanthjælp eller dagpenge. I visse tilfælde vil de endda bede om både lønsedler, bankudskrifter og adgang til dine oplysninger hos SKAT, og det kan spænde ben for dig.

Vil du gerne være sikker på at få godkendt din ansøgning, er det derfor en god ide at bruge noget tid på at undersøge dine muligheder og at indhente flere forskellige tilbud, så du kan sammenligne dem og finde det, der passer bedst til dig. På den måde sikrer du dig også, at du får den bedst mulige aftale i land, og at du kan betale den af til tiden.

Fordi der er så mange forskellige lån af finde, kan det være svært at overskue, hvor de bedste er at finde, og hvor du skal begynde for at få det bedste ud af de penge, du vælger at låne. Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at lægge et budget, så du har et godt og overskueligt overblik over din økonomi, der giver dig muligheden for at beregne, hvor meget du har mulighed for at afdrage hver måned, og dermed hvor lang en løbetid dit lån skal have. Ud over det er det også altid en rigtig god ide ikke at låne mere end det, du skal bruge. At låne mere kan være fristende, men det betyder også, at du er bundet i længere tid end nødvendigt, og at du taber flere penge i den sidste ende på grund af større renter.

Det er let at låne, men at betale tilbage er altid en lidt tungere affære, og derfor skal du tænke dig om, før du låner.

Lån penge trods RKI og kontanthjælp

Der er altså stort set ingen grænser for at låne penge. Så længe der er så stor en efterspørgsel på lån, vil der også være et stort udbud, og det kan komme dig til fordel. Det er blandt andet derfor, vi nu kan låne penge til trods for registrering i RKI og kontanthjælp.

Fordi der er mange om buddet, så betyder det også, at det er et købers marked, og at du derfor kan være rigtig heldig at finde lån til en rente, der ligger et pænt stykke under den, du kunne få for bare få år siden. Det er ikke muligt at komme ned i samme klasse, som de renter banken kan tilbyde dig, men i mange tilfælde næsten ned på samme niveau, og derfor er det så populært at vælge denne form for lån frem for den klassisk løsning med en tur i banken.

At det ikke længere er en hindring for dig at være registreret som dårlig betaler eller at være i en situation, hvor du er nødt til at modtage kontanthjælp, betyder, at du ikke behøver at sætte dine drømme på standby, men at du kan opfylde dem, lige når det passer dig!

Tænk dig om, før du låner, men laver du en lille smule research, er du et godt skridt på vejen til et lån på dine vilkår og til dine behov.

Bliv klogere på både forskellige former for onlinelån, guides til hvordan du finder de bedste samt tips og gode råd ved at læse flere af indlæggene på siden.