Lån uden ansøgning & samtykke til skat

Den korte version er, at det desværre ikke længere er muligt at optage lån uden samtykke til SKAT og uden skatteoplysninger. Dette skyldes, at alle lånefirmaer i dag benytter sig af eSkatData. Finansrådet i samarbejde med Danske Bank er ansvarlige for oprettelsen af eSkatData, der er et digitalt kreditvurderingssystem, der med en potentiel låntagers accept gør det muligt for en låneudbyder elektronisk at hente lønsedler og årsopgørelser i løbet af nogle ganske få sekunder.

Der findes dog en mulighed, hvis du skal låne penge og ønsker, at det gøres uden samtykke til SKAT samt visse dokumenter. Denne mulighed går ud på, at når du ansøger med NemID, så skal du lade være med at klikke på det flueben, hvor du samtykker. Selv hvis du ikke tjekker fluebenet, vil din ansøgning stadig blive sendt af sted til låneudbyderen, blot uden samtykke.

Det er på trods af dette ekstremt vanskeligt (hvis ikke næsten umuligt) på det moderne lånemarked at låne penge uden dokumenter og samtykke fra SKAT, idet det jo fungerer som garanti overfor låneudbyderen. Det er selvfølgelig klart, at låneudbyderen vil ønske at se et par dokumenter, især fordi de fortæller noget, om hvad du er for en person.

Hvis man vender perspektivet på hovedet, kan man dog sige, at du godt kan låne uden dokumenter. Du behøver rent faktisk ikke foretage dig noget, hvad dokumenter angår. Dette lyder måske en kende knudret, men er ikke desto mindre sandt. Låneudbyderen får nemlig helt automatisk al den nødvendige dokumentation, de skal bruge, så snart en låneaftale er underskrevet med NemID. Det der sker, når du underskriver med NemID, er, at du giver SKAT lov til at give dine skatteoplysninger videre til låneudbyderen.

Der kan være adskillige årsager til, at man ønsker at låne uden samtykke til SKAT. Oftest er der tale om forhold, som man ikke ønsker skal komme frem i lyset. Dette kunne for eksempel være, at man på nuværende tidspunkt er arbejdsløs, og tilbagebetalingsmulighederne som følge heraf er lille. Det er er der nemlig rigtig mange låneudbydere, der ikke ser alt for venligt på, når de beslutter sig for om en person kan godkendes til et lån.

Lån uden samtykke fra SKAT er som sagt i dagens Danmark umuligt, idet eSkatData vurderer en borgers kreditværdighed, hvilket jo gives videre til låneudbyderen. Låneudbyderen kan hernæst så se, om en person er dårlig betaler, der er registreret i RKI; hvilket i de fleste tilfælde betyder en blank afvisning af en persons låneansøgning.

RKI behøver på trods af de dystre udsigter dog ikke være umuligt. Det er på trods af dette dog lidt af en opgave at finde en låneudbyder, der tør prøve kræfter med en RKI registrering. Der findes alligevel i dag visse firmaer, der ikke anser dette for en øjeblikkelig diskvalifikation. Idet der er en større risiko forbundet med at godkende en person i RKI registeret, så skal man som låntager være klar over, at ens lån typisk vil være til en markant højere rente; og så kommer der desuden ekstra gebyrer oven i hatten.

Lån penge uden ansøgning

Det online lånemarked er i dag spækket med lånemuligheder. Med blot et par klik er det muligt at afslutte en låneansøgning. Det har i dag aldrig været nemmere at låne penge fra de mange online låneselskaber, og det er da også af denne grund, at mange af de lånsøgende danskere vælger denne type lån. Man vælger selvfølgelig selv, hvilken type lån der passer bedst til ens behov, men fælles for dem alle er, at det som regel er hurtigt, samt godkendelsesprocentdelen er betydeligt højere end hos banken.

Hvis du skulle undre dig over, hvordan det nu er muligt at låne penge uden at udfylde en ansøgning, så skyldes det udelukkende dit NemID. Når du underskriver låneaftalen med dit NemID, så henter systemet i løbet af nogle få sekunder alle de oplysninger, de skal bruge om dig.

For at muliggøre dette skal alle låntagere som udgangspunkt give SKAT samtykke til at dele dine oplysninger med låneudbyderen. Dette sker via eSkatData systemet, hvilket gør lån uden samtykke til SKAT nærmest umuligt. Grundet eSkatData er der i dag en hel del lånefirmaer, der simpelthen har valgt at springe ansøgningsskemaet over. Sådan foregår lån uden ansøgning hos disse firmaer:

  • Indtast dit navn, adresse og telefonnummer
  • Indtast dit ønskede lånebeløb samt løbetid
  • Afslut med at underskrive med NemID, og vent dernæst nogle få sekunder.

Det kunne ikke være mere enkelt. Ved at følge disse simple trin har du faktisk allerede ansøgt om et lån uden ansøgning, og du behøver dernæst ikke foretage dig yderligere. Du skal blot vente de få sekunder, det tager at behandle ansøgningen, og så vil du vide, om din låneansøgning er blevet godkendt; og når du først har fået det grønne lys, så vil pengene typisk være på din konto ganske kort tid derefter (endda nogen gange efter 15 minutter).

Man kan sige, at lån uden ansøgning kan lade sige gøre forstået på den måde, at du ikke behøver at fremskaffe dine oplysninger selv. Det hele sker automatisk fra systemets side, der indhenter alle dine data fra SKAT’s hjemmeside. Derimod er lån uden samtykke til SKAT selvfølgelig ikke en mulighed.

Men hvad er eSkatData egentlig for en størrelse mere specifikt?

ESkatData er beregnet til låneudbydere, samt virksomheder der yder økonomisk rådgivning. Der skal være tale om finansiel virksomheder, der hører under finanstilsynet og er omfattet af reglerne vedrørende redelig forretningsskik og god praksis for finansielle virksomheder.

ESkatData er som sagt en teknisk løsning, der giver låneudbyderen mulighed for at indhente oplysninger om en persons nuværende økonomiske situation. Fra det øjeblik en mulig låntager afgiver sit samtykke, kan den finansielle virksomhed indhente oplysninger om løn, gæld og årsopgørelse om den pågældende person. På den måde slipper låntager for at skulle foretage sig besværlige indsamlinger af dokumenter, og låneudbyderen får et klart overblik over ansøgeren. Låneudbyderen må kun benytte oplysningerne til én konkret kreditvurdering. Låneudbyderen må med andre ord altså ikke anvende ansøgerens oplysninger til noget som helst andet, end det der er givet samtykke til.

Lån uden sikkerhed

Hvis du er på jagt efter det billigste og bedste lån på nettet, er du uden tvivl stødt på begrebet ”lån uden sikkerhed”. Som navnet måske nok antyder, er der tale om et lån, der stiller betydeligt færre krav til låntageren. Man behøver først og fremmest ikke eje noget af værdi, som kan sættes i pant, hvis der ikke er penge til at afdrage ens lån. Dette betyder i bund og grund, at hvis du for eksempel ejer en bil eller et hus, så er der ingen forpligtelse til at pantsætte dem.

Et lån uden sikkerhed adskiller sig for eksempel fra et banklån, der oftest kræver, at man pantsætter nogle af ens værdifulde genstande for at indfri sit lån. Dette betyder i værste fald, at banken har ret til at indkræve dine dyrebare ejendele, hvis du ikke er i stand til at betale dit lån tilbage. Et typisk eksempel på dette er for eksempel en tvangsauktion. Idet det oftest er større ejendele såsom et hus eller en bil, der kan sættes i pant, er det derfor ekstremt vanskeligt for mange at blive accepteret til et banklån. Dette skyldes, at mange mennesker ikke besidder tilstrækkelige værdifulde genstande til, at banken tør låne penge til dem.

Så hvis man i stedet optager et lån uden sikkerhed online, så slipper du altså for den bekymring, at du måske en dag vil komme til at miste dine ting, såfremt du ikke afdrager dit lån. Dette er et af de væsentligste argumenter for at optage et lån uden sikkerhed.

Lån penge uden kreditvurdering

Det er almindelig praksis, at et låneudbyder foretager en kreditvurdering af deres ansøgere. Men hvad vil det egentlig sige? Og endnu vigtigere, hvordan kan du låne penge uden en kreditvurdering? For klarhedens skyld er det nok en god idé på nuværende tidspunkt at komme lidt nærmere ind på, hvad en kreditvurdering egentlig er.

En kreditvurdering er en proces de fleste låneudbydere bruger, når en person ansøger om et lån. Det er en metode til at sikre sig, at der kun lånes penge ud til folk, der rent faktisk kan betale deres lån tilbage, uden at deres økonomi braser sammen. Det er en klokkeklar måde at sortere i ansøgerne, da flertallet af låntagere gerne vil låne flere penge, end de rent faktisk har råd til.

Hvordan der kreditvurderes varierer meget fra låneudbyder til låneudbyder, og der kan virkelig være stor forskel på, om du bliver godkendt eller afvist; og desuden også hvor mange penge låneudbyderen er villig til at låne dig. Hovedårsagen til dette er, at de forskellige låneudbydere ofte lægger vægt på forskellige ting, hvilket derfor kan give meget forskelligartede resultater for låneansøgeren. Overordnet set kan man sige, at en kreditvurdering er ensbetydende med en generel vurdering af din økonomi, og som regel omfatter følgende:

  • Alder (mindst 18 år)
  • Kredithistorik
  • Arbejde
  • Indkomst
  • Et rigtig vigtigt aspekt af langt de fleste kreditvurderinger drejer sig om, hvorvidt ansøgeren er registreret i RKI.

Der kan dog være andre ting, der kan blive medtaget i en kreditvurdering. Det er som sagt forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder. På trods af dette, er det ikke alle udbydere der foretager en kreditvurdering af dens ansøgerne, og det kan faktisk være en fordel, hvis du er en af dem, der har oplevet det ene afslag efter det andet.

Netop af denne grund er lån uden kreditvurdering meget populært blandt danskerne, og det er faktisk en rigtig stor portion af de lån, der bliver taget via nettet, der er lån uden kreditvurdering. Dette skyldes netop, at det i dag er blevet så vanskeligt at blive godkendt til et lån. Dette har naturligt nok givet grobund til en lang række låneudbydere, der tilbyder lån uden kreditvurdering.

Fordelene ved at undgå en kreditvurdering er tydelige. Det gør det først og fremmest meget lettere at blive godkendt, og således få de penge man har brug for. Man slipper i øvrigt også for at skulle indsende dokumentation angående ens økonomi, så chancerne for godkendelse er gode, så snart du har udfyldt ansøgningsskemaet online.

Man undgår ligeledes ubehagelige spørgsmål, idet man slipper for at skulle snakke med en fysisk person; det hele foregår jo nemlig automatisk via en computer. Slut med pinlige samtaler med bankdamen, der sårer stoltheden og oftest får dig til at vende tomhændet hjem.

Det er for mange danskere rigtig dejligt at slippe for at skulle redegøre for sin økonomiske situation til en total fremmed; og især hvis man allerede desperat står og mangler penge her og nu. Alt dette undgås ved at finde et af de online lånefirmaer, der ikke anvender kreditvurdering og i stedet ansøge om et lån hos dem.

Lån 3.000, 4.000, 5.000 eller 10.000 uden kreditvurdering

Det er altid hurtigere at låne penge uden en kreditvurdering. Forklaringen på dette er enkel; der er simpelthen færre administrative led i kæden. Hvis du har brug for penge hurtigt, er det tydeligvis også en klar fordel at undgå at blive kreditvurderet, da du nemmere og hurtigere godkendes, og pengene vil lande på din konto nærmest med det samme.

En standard kreditvurdering kan faktisk tage timer og i værste fald op til adskillige dage (alt efter låneudbyderen). Står du derfor og skal bruge et mindre lån her og nu – og der er et vist tidspres oven i hatten – så har du simpelthen ikke tid til at vente på en langvarig kreditvurdering. Ved at vælge et lån uden kreditvurdering sparer man tid, hvilket er af afgørende betydning for rigtig mange låntagere med et akut pengebehov.

De typiske lånebeløb med et lån uden kreditvurdering ligger typisk på enten 3.000, 4.000 eller 10.000 kr. Der er nærmest aldrig tale om større beløb, idet risikoen for låneudbyderen er noget større uden en kreditvurdering.

Der er dog (som med alt andet) nogle klare ulemper ved at acceptere et lån uden kreditvurdering.

Du bør derfor nøje læse betingelserne, før du accepterer et lån uden kreditvurdering, og især hvad renten, ÅOP og de diverse gebyrer er på. Det er nemlig ofte lidt dyrere at låne uden en kreditvurdering, og det kan derfor betale sig at sammenligne de forskellige lånemuligheder, inden du accepterer et lånetilbud. Hvis du mener, at du ikke bør have problemer med at blive godkendt, er det altid en god idé at shoppe lidt rundt og danne dig et fuldstændigt overblik over de forskellige lånetyper, inden du underskriver.