Raskt Lån Uten Lønnslipp

Har du behov får lån, er det fullt mulig å få til dette uten lønnslipp. Ikke alle i dag har en fast jobb å gå til, men likevel inntekt nok til å betjene et lån. Det er mange som gir opp å fylle ut lånesøknader nettopp fordi man skal sende inn lønnslipp som dokumentasjon på inntekt. Men dette er ikke den eneste måten man kan dokumentere at man er i stand til å betjene et lån.

I tillegg er det lurt å bruke lånemeglere som har avtaler med flere banker. På nett kan man finne lånemeglere som sender lånesøknader til over 15 banker samtidig. Det utføres bestandig en kredittsjekk, og den forteller mye om dine muligheter for å få lån. Selv om man får avslag hos en bank, trenger ikke andre banker i nettverket å ha samme kriterier for lånesøknaden.

Hos Kikster.com kan du finne flere banker som kan gi lån til både de med faste inntekter og de som søker lån uten lønnslipp!

Det finner selvfølgelig også situasjoner hvor man ikke bør søke om lån om man ikke har forventinger om at inntektsgrunnlaget vil forbedre seg på kort sikt. Om man man for eksempel har blitt arbeidsledig og har behov for økonomisk hjelp, bør man absolutt ikke søke om et lån om man ikke er helt sikker på at man kommer seg raskt i arbeid igjen.

Videre i artikkelen skal vi se nærmere på hvilke muligheter man har for å søke lån uten lønnslipp, og i tillegg i hvilke situasjoner man bør unngå å søke om et lån. Samtidig vil du få råd og veiledning om hva du bør ha med i din lånesøknad til bankene.

Forbrukslån for selvstendig næringsdrivende

Selvstendig næringsdrivende tilhører en stor gruppe av befolkningen som ikke har en fast lønnslipp hver måned. Inntektene kan ofte være sesongbasert, men totalt sett kan inntekten per år være veldig god.

Årsakene til et lån kan være mange. Kanskje du har blitt syk og trenger å ta fri i en periode, eller at man trenger oppgradering av utstyr for å kunne fortsette driften. Dette er fullt mulig med et forbrukslån.

Men hva skal en selvstendig næringsdrivende vise frem som inntektdokumentasjon? Som regel vil bankene kreve at du viser de to siste års ligninger for at bankene skal kunne danne et bilde av ditt inntektsgrunnlag.

Slike papirer finner du enkelt på nett når du logger deg inn via altinn.no. Når dette er klart, kan du laste opp dokumentene sammen med søknaden. Ofte får du et åpent tekstfelt i søknaden hvor du kan skrive alle relevante oppløsninger rundt din økonomi. Sørg for å få med alle detaljer, da vil du helt sikker få flere tilbud og raskere svar fra bankene.

En annen løsning kan være å ha flere som er ansvarlig for betjening av lånet. Har du kone eller samboer som også har inntekter, kan det være en fordel at du har personen som medlåntaker. Snakk med hverandre om hvilke fordeler dette lånet vil gi de i fremtiden, og bli enige om å dele ansvaret om nedbetaling. Å ha med en ekstra lånetaker på søknaden er ofte utslagsgivende om det er snakk om store summer som skal lånes, eller refinansiering av dyr kredittkortgjeld.

Om du er i tvil om hva man bør ha med i en søknad om forbrukslån, ta gjerne kontakt med kundesenteret til banken på telefon, så vil de helt sikkert hjelpe deg med å få på plass den perfekte søknaden for deg!

Forbrukslån for Uføretrygdede og andre NAV Ytelser

Det er mange i dag som får en real overraskelse økonomisk når de blir ufør. De fleste tror at de får all hjelp de trenger økonomisk av NAV, ettersom de har jobbet i mange år og har hatt gode inntekter.

Men sannheten er at det kan ende med at man sitter igjen med langt mindre enn det man hadde trodd i uføretrygd. Kanskje man trenger å tilrettelegge hjemmet om man sitter i rullestol, og å kjøpe inn nødvendige hjelpemidler som ikke dekkes av staten?

Før du begynner å søke om lån til slike formål, bør du faktisk sjekke om husforsikringen din vil dekke noe av kostnadene. Enkelte forsikringsselskap har dekninger for hjelp i slike situasjoner. Men er det ikke dekning, er det fullt mulig å søke forbrukslån om man går på trygd. Da legger du ved de siste utbetalingslippene fra NAV samt ligningen din, så vil du få et tilbud basert på ditt nåværende inntektsgrunnlag.

Det er også mange som kan ha behov for lån før man bli erklært uføretrygdet også. Kanskje du har gått over 1 år på sykemelding og får et dramatisk kutt i inntekter? Noen ganger er man i en situasjon hvor man ikke er sikker på om man kommer seg tilbake i arbeidslivet eller ikke. Da er det også mulig å søke om lån ved å vise frem NAV ytelsene du får hver måned.

I søknaden er det også viktig å ta med alle andre inntekter som eventuelt ikke kommer frem på ligningen. Har du utleieinntekter av for eksempel huset, hytte, maskiner eller lignende, er det viktig å få frem slike leiekontrakter i søknaden. Husk at bankene er ute etter det helhetlige bilde av din økonomi, ikke bare det du fikk utbetalt de sist tre månedene som mange tror.

Forbrukslån for studenter

Det er mange studenter i dag som søker forbrukslån i og med at de har ofte inntekter utenom studiet. Men dette er absolutt ikke anbefalt. Husk at studielån er noe av de mest gunstige lånene som finnes på markedet i dag.

Mange velger å søke forbrukslån fordi man gjerne får lån på dagen, og slipper lange søknadprosesser og ventetid.

Men selv om å søke gjennom lånekassen tar noe lengre tid, vil det absolutt lønne seg i lengden. Fordelene med studielån er gunstigere rente, du kan ta pauser i nedbetalingen om man blir arbeidsledig, og får lange nedbetalingsplaner. Det man kan eventuelt gjøre er å ta først opp et kostvarig forbrukslån som man igjen tilbakebetaler med lånekassens penger når de kommer på plass.

Når man låner penger fra bank, enten man har en fast inntekt eller ikke, er det viktig å tenke nøye gjennom om du faktisk klarer å betjene de månedlige avdragene. Selv om man får innvilget et lån, er det ikke bestandig at økonomien strekker til hver eneste måned for å betjene lånet. Vær streng med deg selv og sett av penger i de månedene du har god inntekt, slik at man ikke faller bakpå de månedene det er lite inntekter.