Raske lån uten papirarbeid

Trenger du et lån på dagen, uten masse papirarbeid og formaliteter? Da kan ekspresslån og såkalte sms lån være et godt alternativ for deg. Enkelte ganger er det ikke så store beløp vi trenger, men har behov for å dekke akutte kostnader før neste lønnslipp.

Men er det anbefalt å ta opp slike lån? Dette kommer helt an på situasjonen. Er det slik at du kan nedbetale gjelden raskt og trenger bare et midlertidig lån til neste lønningsdag, kan det absolutt være gode argumenter for å benytte seg av slike lån.

Forestill deg at man får en betennelse tannkjøtt eller tenner og har ikke penger til behandling før om kanskje ett par uker? For de fleste vil nok slik smerter være uutholdelig, også farlig om man går for lenge med slike plager.

Trenger man ikke mer enn 5- 40 000 kroner, kan dette ordnes raskt på nett eller telefon om du er i økonomisk knipe akkurat nå. Kravene for å få innvilget slike lån er også veldig enkle. Her trenger man ikke å gi mere dokumentasjon enn sitt personnummer, da vil bankene få nok opplysninger til å godkjenne små lån.

Muligheter for raske lån

– Ekspresslån:

Her vil du ha mulighet til å velge små beløp på nett som utbetales i løpet av 48 timer til din konto. Du fyller ut et enkelt søknadsskjema på nett uten at du trenger å legge ved dokumentasjon som lønnslipper, ligning osv. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut navn, mobilnummer, bosted, fødsels- og personnummer. Lån uten kredittsjekk er ikke mulig i Norge, så dette er ikke en løsning om man har betalingsanmerkninger eller inkasso. Det blir tatt en kredittvurdering av deg så snart du sender inn søknaden på ditt personnummer. Da venter du bare noen få minutter, så er lånet klart.

– Sms lån:

Denne varianten fungerer på samme måte som eksepresslån, bortsett fra at alt blir gjort på sms istedenfor på nett. Både begrensinger i forhold til lånebeløp og nedbetalingstid er den samme, og man må også bli kredittvurdert før man kan få innvilget lån. For å søke trenger du kun å fylle ut dine personlige opplysninger på en sms til angitt telefonnummer. Denne vil bli sendt videre til kundeservice hos banken for å ta en rask kredittvurdering av deg. Etter dette er på plass vil du få en sms tilbake med enten avslag eller godkjent lån. Utbetaling er veldig raskt og i enkelte tilfeller har man lån på dagen på konto.

– Kredittkort

Dette er vel det beste alternativet om man velger et kortsiktig lån. Om du betaler lånet tilbake i løpet av et par måneder, er det ikke sikkert du trenger å betale noe rente på lånet i det hele tatt. Faktisk er det også muligheter å få kredittkort bonus på alle kjøp som blir gjort. Så dette kan faktisk være et alternativ for å spare penger i tillegg. Men det eneste som trekker noe ned på denne løsningen er at det kan ta noe tid før man mottar kredittkortet i posten.

Derfor kan det ta for lang tid for de som trenger penger akutt på dagen. Det man kan eventuelt gjøre er å først ta opp ett ekspresslån, for så å refinansiere det til kredittkortet. Slik kan du spare rentekostnader da både ekspresslån og sms lån vil gi deg rentekostnader fra dag 1, mens kredittkort kan gi alt i fra 30 og opptil 70 dager rentefri tilbakebetaling.

Hvem kan få ekspresslån?

Dette er en løsning som passer for alle aldersgrupper og arbeidssituasjoner, så lenge man har inntekter å vise til. Når det blir tatt en kredittvurdering av deg, vil bankene få opplysninger fra de 3 siste års ligninger i forhold til inntekt. På denne måten kan de seg hvor mye de kan gi deg i lån, uavhengig av hvilke endringer du har hatt i økonomien de siste månedene.

Kanskje du er midt i mellom jobber og trenger litt ekstra på konto til du kommer i gang? Da skal det som regel ikke så lang tid til før man har mulighet til å betale tilbake gjelden, samt opprettholde en sunn økonomi i tillegg.

Personer som ikke kvalifiserer seg til slike lån, er personer med betalingsanmerkninger. Anmerkninger eller inkassosaker blir også oppdaget via en kredittsjekk og vil ikke gi deg mulighet for å ta opp lån, uansett hvor lite lånet måtte være.

Andre begrensinger kan være alder hos de fleste banker. Det er ikke uvanlig å ha en aldergrense på slike lån på over 20 år. Som regel er personer over en viss alder mer ansvarlige for pengene man låner, og føler seg mere forpliktet til å tilbakebetale.

I tillegg bør det fremkomme i din ligning at du har hatt minst et år med inntekter på kredittsjekken, slik at de vet at du er i stand til å betjene gjelden din raskt. Å låne små beløp betyr ikke at man slipper å forholde seg til norske lover. Så er man veldig ung og ikke har faste inntekter, så er det vanskelig å få lån, uansett størrelse på lånet.

Aldersbegrensning kan også forekomme for pensjonister også.  Det er få banker som gir lån til de over 75 år da det er stor risiko for at gjelden ikke tilbakebetales. Faller du under en av de gruppene som ikke får lån, kan det være en god ide å snakke med familie eller venner rundt deg for å ordne en løsning om akutt finansiell hjelp.

Har du bolig, bil eller andre eiendeler banken kan ta pant i for å godkjenne et lån, kan dette også være et alternativ. Boliglån og billån har langt lavere rentekostnader også i forhold til forbrukslån. Snakk i så fall med dine faste bankforbindelser med å få til en slik løsning på plass.

Det aller beste er å være føre var. Man vet ikke om man plutselig står der en dag uten penger til store regninger eller andre akutte økonomiske problemer. Derfor er det bestandig en fordel å ha noe kreditter tilgjengelig i lommen, slik som kredittkort. Da slipper man å søke om kortsiktige lån med skyhøye renter, og sikrer at du har noe penger i baklommen om du skulle havne i kortvarige økonomiske problemer.