Nettlån uten lønnslipp og garanti

Ønsker du å søke lån på nett, men har verken fast inntekt eller bolig du kan stille som garanti? Da kan forbrukslån være svaret. Man trenger selvfølgelig å vise til noe inntekter, men det er ikke alle som har fast arbeid som likevel kan få innvilget et lån.

I denne artikkelen skal vi fokusere på hvordan du kan søke forbrukslån, og hvordan du vil få best mulig respons fra bankene.

Det er først og fremst din betjeningevne banken er ute etter. Små lån er som regel ikke noe problem å få i dag med små inntekter, men hva om du trenger et større lån til eventuelt å starte en bedrift, bilkjøp, eller andre store og viktige formål?

Har man ikke noe garanti å stille til bankene, som for eksempel pant i bolig eller andre eiendeler, så virker dette som en umulig oppgave. Men hvilke andre type  garantier kan bankene godkjenne?

Om du har samboer eller nær familie som vil hjelpe deg og stoler på at du kan betjene gjelden, så kan du stille disse personene som medlånetaker, eller kausjonister på lånet. Dette gir banken en ekstra trygghet på at du vil betjene lånet. Men du må også være ærlig om hvor mye du skal låne, og hvor mye du kan klare av månedlige utgifter. Om ikke kan slike løsninger få både store økonomiske konsekvenser, og i tillegg brutt tillit og krangling med kjente og kjære.

Små sms lån kan hjelpe

Selv om man ikke har faste inntekter, kan du likevel søke om forbrukslån for å hjelpe deg, uansett hva situasjonen gjelder. Det er ingen kriterier for hva du kan låne pengene til, og hvor mye du kan låne, blir vurdert ut i fra din inntekt. Har du ikke en fast lønnsslipp, trenger du bare å vise til de inntektene du har hatt de siste par årene, så vil banken vurdere om du har nok inntekter til å dekke månedlige betalinger.  Er det snakk om små beløp opptil 40 000 kroner, er det ikke sikkert du trenger å legge ved dokumentasjon i det hele tatt med små sms lån.

Tar det lang tid før du kan betale tilbake gjelden, er det bedre å ta opp et vanlig forbrukslån med lavere rente. Men sms lån er til for å hjelpe i de situasjoner du har kortvarige økonomiske problemer.

Små beløp er det stort sett ikke vanskelig å få innvilget på egenhånd, selv med lav eller sporadiske inntekter. Et godt eksempel på dette er sesongarbeidere, der inntektene stort sett kommer inn i løpet av få måneder i året, og må greie seg på inntektene de får inn i arbeid sesongen resten av året. Når det kanskje er snakk om 5-6 måneder du må legge et budsjett for, er det ikke bestandig like enkelt å se for seg enhver hendelse som kan bety økte kostnader.

Kanskje man finner drømmebilen til salgs og mangler egenkapital, eller noe uforutsett skjer med deg slik at du ikke kan ut å jobbe neste sesong?

Er man selvstendig næringsdrivende i dag, er det lite muligheter for sykepenger og andre sosiale  gode vi vanlige dødelige får med fast jobb.  Man kan få hjelpe via NAV om man kjøper tilleggsforsikringer, men veldig få gjør dette. Derfor anbefaler vi dette først og fremst å ordne seg slike forsikringer om uhellet skulle være ute. Er du fisker og blir skadet like før avgang, tar det lang tid før du kommer deg på dekk igjen. Et lån i slike tilfeller vil ikke anbefales. Men er det snakk om kortvarig opphold og trenger litt bistand til du kommer deg på føttene igjen, så er det fullt mulig å låne penger til dette.

Hvor raskt får jeg pengene?

Små lån tar som regel ikke lang tid før du får på konto. Finner du ut at du er kredittverdig, kan du få lån på dagen i enkelte tilfeller. Men i de tilfellene der de krever mere dokumentasjon eller eventuelt en medlåntaker for å få innvilget ønsket beløp, så kan søknadsprosessen ta litt lengre tid. Om du har for eksempel oppgitt at du har ektefelle eller samboer i søknaden, vil de fleste banker ha begge på lånet om det er snakk om store summer. I tillegg kan det være at du har for lav inntekt til å betjene ønsket beløp per måned.

Viktige punkter du må huske før du søker er:

– Søk aldri mer enn 5 ganger din inntekt i lån

Du må også huske å trekke i fra andre lån du har som bolig, bil og andre kreditter du har. I dag har de også et gjeldsregister hvor de får opp all forbruk og kredittkort gjeld, så vær nøye og ærlig om dette til bankene. Eventuelt sjekk muligheter med refinansiering av slik gjeld på et nytt boliglån.

– Tenk over all nødvendig informasjon

Om du planlegger å søke med en medlåntaker, så ta dette med i søknaden med en gang. Da er det større sannsynlighet at man får ønsket beløp om to står ansvarlig for lånet. Sjekk også at du har fått med alle opplysninger om dine inntekter. Ikke alt kommer frem på ligningen som leieinntekter.

– Sjekk om du har betalingsanmerkninger

Det er ikke bestandig at man får med seg alle regninger og kan fort havne i glemmeboken. Små ubetydelige beløp kan plutselig stå til hinder for at du får et lån. Man får aldri lån uten kredittsjekk, derfor lønner det seg å sjekke at du ikke har noe utestående betalinger eller inkassosaker før du søker. Om du har betalingsanmerkninger, prøv å bli kvitt disse først og så send inn søknad for lån. Så slipper du å få lånesøknaden i retur med avslag på grunn av fillesaker.

Om du ønsker å låne store summer fra en bank du aldri har hatt et kundeforhold til tidligere, kan altså søknadsprosessen ta litt lengre tid. Men selv om det tar litt tid for å få alt på plass, så er søknadsprosessen i dag svært enkel. Du kan til og med finne lånemeglere på nett hvor du søker til mange banker med en og samme søknad. Så selv om man får et dårlig tilbud, eller avslag fra en bank, så kan du fortsatt få flere tilbud å velge i.