Lån på nett for Pensjonister

Pensjonister i dag lever i en dataverden de knapt kjenner til. Det er ikke lett å forstå seg på alle nyvinninger som har kommet de siste 20 årene. Man sender stort sett ingenting gjennom post lengre, alt får man på epost. Man trenger heller ikke å dra til banken for å betalt sine regninger, det gjør man enkelt i dag gjennom nettbanken.

Men hva med lån? Lån kan man også søke via nettbank i dag. Enten du ønsker opplåning på bolig eller et forbrukslån, ordnes stort sett alt elektronisk. Du trenger ikke å bruke dagen din i lange køer hos banken. Bare sørg for at du har ordnet deg Bank Id brikke gjennom din faste bankforbindelse, så kan du ordne alt fra godstolen hjemme

Hvordan får Pensjonister forbrukslån?

Du kan bruke nettsider som Kikster.com for å finne flere forskjellige banker som tilbyr forbrukslån til pensjonister. Aldersgrense for å søke forbrukslån varierer noe fra bank til bank. Enkelte godtar nye kunder av forbrukslån over 65 år, og refinansiering opptil 75 år. Men sjekk dette først med banken hvilke retningslinjer de har til alder. En kredittsjekk kan selvfølgelig også veie opp i mot alder i enkelte tilfeller.

Deretter kan du fylle ut et enkelt søknadsskjema på nett ved å legge inn fødsels- og personnummer, bosted og navn. Det er ikke farlig å legge inn slike data på et elektronisk søknadsskjema til bankene. Men du må være sikker på at du har valgt en reel bank, og ikke noe lureri. Hos Kikster.com finner du kun godkjente banker å søke til.

I søknadsskjema, er det viktig å få med alle opplysninger rundt din inntekt. Har du kun pensjon, så legger du ved dine siste tre pensjonsutbetalinger. Du må også legge ved siste års ligning. Alle papirer kan du ordne på nett via altinn.no. På denne nettsiden logger du deg inn med din Bank Id brikke for å finne frem til din inntektdokumentasjon.

Etter at søknadsskjema er på plass, må du regne med å få tilbud i fra flere banker. Du må sammenligne beløp du får innvilget, rente på lånet og månedlige avdrag i tilbudene du mottar fra bankene. Husk at lånet ikke kan ha lengre nedbetalingstid enn 5 år, så det er viktig å søke om et beløp du har råd til å betjene hver måned.

Lånepapirer får du også på nett, så ikke still deg foran postkassa for å vente på disse. Alt ordnes enkelt på nett med Bank Id signering.

Det finnes ingen begrensinger på hva du skal bruke lånet ditt til. Om man er pensjonist, er det ikke uvanlig å spandere på seg en reise, billån, eller oppussing av hytte/hjem. Alt er opp til deg og hva du vil gjøre med pengene.

Pensjonisttilværelsen er et ypperlig tidspunkt til å starte med nye og spennende fritidsinteresser, eller bruke mere tid på å reise.

Noen synes det kanskje er for råflott å låne penger til å unne seg litt luksus, men husk at man bare lever en gang. Så lenge man føler at man har råd til å betale de månedlige avdragene, så er det ingenting annet som kan hindre deg i å oppfylle dine drømmer og ønsker.

Kan jeg heller låne med kredittkort

Om du trenger bare et lån på rundt 20-40 000 kroner, og kan tilbakebetale dette innen et par måneder, så kan kredittkort være et godt alternativ. Alle kredittkort tilbyr rentefrie perioder, enkelte har opptil hele 70 dager. I tillegg kan kredittkort bonus redusere kostnader på reiser,bensin, varer og andre tjenester på nett. Er planen å bruke penger på å reise, er det ofte inkludert reiseforsikring med kortene også. Så lenge reisen er bestilt med kredittkortet, er du automatisk dekket for medisinske kostnader om du skulle bli syk, eller trenger tidlig retur på grunn av sykdommen.

Men trenger du en lengre nedbetalingstid av lånet, er det sjeldent lønnsomt å bruke kredittkort da rentene er som regel veldig høye. Det er ikke uvanlig med en rente godt over 20% på nedbetaling av kreditten. Dette blir svært kostbart i forhold til forbrukslån, som ligger på rundt 13% i snitt.

Nå er det ingen garantier for hvilken rente du vil få på et forbrukslån, men stort sett kommer man bedre ut med slike lån kontra kredittkort. Har du samboer eller ektefelle, kan det være lurt at begge står på lånet. Dette betyr at bankene får bedre sikkerhet rundt lånet og til gjengjeld gir bedre rente.

Hvilke andre muligheter har man for lån?

Eier du bolig i dag uten mye gjeld, vil det være muligheter å kunne ta opp et lån med sikkerhet i boligen. Det vil alltid være mest lønnsomt å ha lånet sammen med et huslån, da rentene er vesentlig lavere enn på forbrukslån. For de som har egen bolig, kan du benytte deg av såkalt “boligkreditt”. Har du ikke mer enn 60% av boligens verdi i lån, har du mulighet til å låne opptil 75% av boligverdien hos enkelte banker. Dette kan også være et godt alternativ til billån også. Men disse kravene kan variere noe fra bank til bank. I tillegg kan et ta noe lengre tid å få på plass et lån om det er lenge siden det har blitt tatt en takst på boligen. Da må du også få på plass en verdivurdering av boligen, noe som kan ta både tid og penger å få på plass. Men trenger du ikke et lån på dagen og kan vente at alle formaliteter er på plass, så er dette definitivt det gunstigste alternativet økonomisk. Er det en eldre bil du har planer om å kjøpe, kan det være lurt å sjekke med flere baker om de kan ta pant i bilen for å sikre lånet. Banker kan operere med forskjellige kriterier til alder på bilen for å få innvilget lån. I tillegg må du også sjekke kravene bankene har til forsikring. Er det snakk om en bil på 50-100 000 kroner kjøpssum og er over 10 år gammel, kan det være like rimelig å bruke forbrukslån til finansiering av bilkjøpet, kontra å betale full forsikringsdekning til  fordel for noen få prosent mindre på lånekostnaden